TELEFON

+47 917 31 829

E-POST

thomas@borgradonsikring.no

Tiltak vi kan gjøre for eksisterende boliger.

Trygg radonsanering.

Om du får målt over 100 Bq/m3, bør du få utført tiltak som reduserer radonnivået i boligen eller bygget ditt. Borg Radonsikring utfører reduksjonstiltak for din bolig, og har lang erfaring og fagkunnskap på området. 

Siden hver enkelt bolig eller bygg er forskjellig, med forskjellige variasjoner av radonnivåer, er det nødvendig gjennom en grundig befaring å undersøke hvilket type tiltak som er passende for nettopp din bolig. Vår lange erfaring på området gjør at du kan være trygg på det tiltaket vi foreslår for nettopp deg og ditt tilfelle.

Vår måte å jobbe på består i å finne radonkilden, gjennomføre tiltak for å redusere forekomsten av radon og så gjennomføre en ny måling. Om radonnivået da er på et akseptabelt nivå, sørger vi for å opprette vedlikeholdstiltak, slik at nivåene holder seg der de bør være.

Av tiltak for å redusere radon i inneluft har vi tre hovedtyper. Vi benytter gjerne en kombinasjon av disse tiltakene for å komme fram til det beste resultatet.

Tiltakene er:

  • Trykkredusering/ventilering av grunnen
  • Tetting mot grunnen
  • Ventilasjon

Tetting: Her brukes heldekkende radonmembran og punkttetting.

Trykkredusering og ventilering av grunnen: Her blir radonsanering gjennomført ved ventilering av grunnen, enten med balansert ventilasjon, eller med enklere ventilasjonstiltak.

Ventilasjon/Radonsug: Radonsug er en annen måte å ventilere ut radonholdig luft fra grunnen, og kanskje den mest effektive måten å redusere radonnivået på. Metoden er mye brukt i tilfeller der radonnivået må reduserer betraktelig.

Borg Radonsikring sørger for at din bolig ikke overstiger de anbefalte radonnivåene. Kontakt oss i dag for en befaring.

Andre tjenester

Radonmåling

Det finnes flere ulike elektroniske apparater som måler radon. Vi bruker kvalitetsmåleren Canary som en indikasjon på om det er radon i huset.

Radontiltak

Er radonnivået over 100 Bq/m3 i boligen din, bør du gjøre tiltak for å redusere nivået. Det bør være så lavt som praktisk mulig og alltid under 200 Bq/m3.

Radonsikring

Byggteknisk forskrift (TEK10) stiller krav til at alle nye bygninger som er beregnet for varig opphold, skal oppføres med radonforebyggende tiltak.

Radonsug

Radonsug er et godt testet og effektivt tiltak mot for høye radonnivåer, og vil under optimale forhold redusere nivået av radon med 90 prosent eller mer.

Geomembran

Tekst kommer...

REFERANSER

Se våre tidligere prosjekter

Kontakt oss for radonsikring

Ta kontakt med oss i dag og ta et skritt nærmere et sikkert hjem. Med vår lange erfaring ønsker vi å hjelpe våre kunder med å sikre hjem og bygg mot skadelige stråler.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle