TELEFON

+47 917 31 829

E-POST

thomas@borgradonsikring.no

Radontiltak

Har du målt radonnivåer over 100 Bq/m3 bør du gjennomføre tiltak som reduserer nivået.

Reduser nivået.

Tiltak som reduserer radonnivåer skal være sikre, slik at radon ikke lekker utilsiktet inn i bygget eller boligen, og være varige og funksjonelle løsninger. Tiltakene skal også være enkle å kontrollere og vedlikeholde, samt lage minst mulig støy og være lite skjemmende.

Har du radonmålinger over 100 Bq/m3 bør du gjøre tiltak for å redusere nivået. Radonnivået i hjemmet ditt skal være så lavt som praktisk mulig, og alltid under 200 Bq/m3.

Borg Radonsikring AS hjelper deg å velge riktige tiltak som senker radonnivået i boligen din. Hvilke tiltak som settes inn vurderes individuelt fra bolig til bolig, og hvert enkelt tilfelle. Er byggegrunnen kilden til dine radonproblemer, er det viktig å finne ut hvor radon kommer inn i bygget. Dette for å sikre at tiltakene skal bli mest årsaksspesifikke.

Vi har tre hovedtyper tiltak for å redusere radon i inneluft. Ofte benyttes vi en kombinasjon av tiltakene for å redusere dine radonproblemer.

  • Trykkredusering/ventilering av grunnen
  • Tetting mot grunnen
  • Ventilasjon


Vi har flere tiltak å sette inn basert på hva som er kilden til dine radonproblemer. Om husholdningsvannet er problemet, kan vi for eksempel utføre teknikker som lufting, filtrering eller lagring.

Om problemet ligger i bygningsmaterialene benytter vi gjerne kombinasjoner av ventilasjon og tetting. Dette vil redusere radonnivået i boligen din.

Andre tjenester

Radonmåling

Det finnes flere ulike elektroniske apparater som måler radon. Vi bruker kvalitetsmåleren Canary som en indikasjon på om det er radon i huset.

Radonsikring

Byggteknisk forskrift (TEK10) stiller krav til at alle nye bygninger som er beregnet for varig opphold, skal oppføres med radonforebyggende tiltak.

Tiltak for eksisterende bolig

Vår måte å jobbe på består i å finne radonkilden, gjennomføre tiltak for å redusere forekomsten av radon og så gjennomføre en ny måling.

Radonsug

Radonsug er et godt testet og effektivt tiltak mot for høye radonnivåer, og vil under optimale forhold redusere nivået av radon med 90 prosent eller mer.

Geomembran

Tekst kommer...

REFERANSER

Se våre tidligere prosjekter

Kontakt oss for radonsikring

Ta kontakt med oss i dag og ta et skritt nærmere et sikkert hjem. Med vår lange erfaring ønsker vi å hjelpe våre kunder med å sikre hjem og bygg mot skadelige stråler.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle