TELEFON

+47 917 31 829

E-POST

thomas@borgradonsikring.no

Radonsug

Radonsug er det mest effektive tiltaket mot høye radonnivåer.

Et effektivt tiltak.

Borg Radonsikring installerer radonsug for privatpersoner, bedrifter og det offentlige. Tiltaket består av et forholdsvis enkelt inngrep i bygningen, og reduserer radonnivået i boligen eller bygget vesentlig.

Et radonsug fungerer ved at man trekker radonholdig luft fra grunnen under bygningen, og slipper den ut i friluft. For å installere et radonsug monterer man en sugepumpe under bygningen, suger den radonholdige luften opp gjennom et rørsystem, og slipper den ut fra taket.

Sugepumpen bruker enten en vifte eller naturlig oppdrift, for å trekke luft fra under bygningen, opp gjennom og ut av røret. Installasjonen vil også vanligvis inkludere en avstengingsventil, en membran for å hindre at radon kommer inn i bygningen, og en måler som overvåker radonnivået i luften.

Radonsug er et godt testet og effektivt tiltak mot for høye radonnivåer, og vil under optimale forhold redusere nivået av radon med 90 prosent eller mer.

Denne måten å redusere radonforekomsten i boliger benyttes gjerne i tilfeller der man har store behov for å redusere radonnivået. Radonsug er et aktivt tiltak, som reduserer radonnivået hele året.

Det tar ikke mange timene å montere en løsning for radonsug, og en standardinstallasjon for dette radontiltaket tar fra fire til seks timer.

Andre tjenester

Radonmåling

Det finnes flere ulike elektroniske apparater som måler radon. Vi bruker kvalitetsmåleren Canary som en indikasjon på om det er radon i huset.

Radontiltak

Er radonnivået over 100 Bq/m3 i boligen din, bør du gjøre tiltak for å redusere nivået. Det bør være så lavt som praktisk mulig og alltid under 200 Bq/m3.

Radonsikring

Byggteknisk forskrift (TEK10) stiller krav til at alle nye bygninger som er beregnet for varig opphold, skal oppføres med radonforebyggende tiltak.

Tiltak for eksisterende bolig

Vår måte å jobbe på består i å finne radonkilden, gjennomføre tiltak for å redusere forekomsten av radon og så gjennomføre en ny måling.

Geomembran

Tekst kommer...

REFERANSER

Se våre tidligere prosjekter

Kontakt oss for radonsikring

Ta kontakt med oss i dag og ta et skritt nærmere et sikkert hjem. Med vår lange erfaring ønsker vi å hjelpe våre kunder med å sikre hjem og bygg mot skadelige stråler.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle