TELEFON

+47 917 31 829

E-POST

thomas@borgradonsikring.no

Radonsikring

Har du målt radonnivåer over 100 Bq/m3 bør du gjennomføre tiltak som reduserer nivået.

Sikre din bolig.

Fordi høye nivåer av radon i innemiljøer har vist seg å være en medvirkende årsak til alvorlig sykdom, er det i Byggteknisk forskrift (TEK10) kommet flere krav til nybygg når det kommer til radonsikring.

Nybygg skal ha så lave radonnivåer som mulig. Det vil si at alle nye bygninger må ha gjennomført radonforebyggende tiltak i byggeprosessen. Disse tiltakene skal sikre at radonkonsentrasjonen i inneluften ikke overstiger 200 Bq/m3. Om man har målinger som overstiger 100 Bq/m3 skal tiltak settes inn.

Radonsikring kommer i flere former, og bygg der mennesker skal ha varig opphold må sikres med radonsperre mot grunnen. Om du har et hus uten radonsperre i kjelleren kan dette være med på at huset ditt ikke er så attraktivt hvis du for eksempel skal legge det ut for salg. Samtidig som du så klart er utsatt for en helserisikoen ved høye radonmålinger.

Radonsperre (eller radonmembran) hindrer radon i å sive inn i grunnen av bygget. Vi tilbyr Oldroyd Radonmembran for deg som er i behov av en radonsperre for bruksgruppe A og B. Dette er en radonmembran med svært god strekk og punkteringsstyrke, med en forventet levetid på hele 120 år!

Radonbrønn skal også installeres i grunnen som et ekstra sikkerhetstiltak. Dette er et system som sørger for ventilering av grunnen. Dette sikkerhetstiltaket er i utgangspunktet ikke aktivt, men kan aktiveres om ikke radonsperren hindrer innsiving av radongass effektivt nok.

Trenger du radonsikring til din bolig tar du kontakt med oss.

Andre tjenester

Radonmåling

Det finnes flere ulike elektroniske apparater som måler radon. Vi bruker kvalitetsmåleren Canary som en indikasjon på om det er radon i huset.

Radontiltak

Er radonnivået over 100 Bq/m3 i boligen din, bør du gjøre tiltak for å redusere nivået. Det bør være så lavt som praktisk mulig og alltid under 200 Bq/m3.

Tiltak for eksisterende bolig

Vår måte å jobbe på består i å finne radonkilden, gjennomføre tiltak for å redusere forekomsten av radon og så gjennomføre en ny måling.

Radonsug

Radonsug er et godt testet og effektivt tiltak mot for høye radonnivåer, og vil under optimale forhold redusere nivået av radon med 90 prosent eller mer.

Geomembran

Tekst kommer...

REFERANSER

Se våre tidligere prosjekter

Kontakt oss for radonsikring

Ta kontakt med oss i dag og ta et skritt nærmere et sikkert hjem. Med vår lange erfaring ønsker vi å hjelpe våre kunder med å sikre hjem og bygg mot skadelige stråler.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle